85% din produsele ucrainene vor intra in UE fara taxe vamale | Stiri Agrobroker

Trimite unor prieteni

Ucraina a exportat in acest an produse agroalimentare in valoare de 13,5 miliarde USD, iar dupa semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana aceasta valoare va creste semnificativ, a declarat ministrul agriculturii din tara, Mikola Prisiazniuk.

“Exportul produselor agricole din Ucraina catre UE creste in fiecare an”, a spus ministrul. “Peste o treime din totalul livrarilor din Ucraina pleaca in directia UE. Vreau sa precizez ca Ucraina a devenit unul dintre principalii exportatori de grau de panificatie din Europa in acest an. Semnarea acordului de asociere va extinde considerabil accesul produselor locale la piata europeana. Dupa intrarea in vigoare a documentului, UE va elimina taxele vamale aplicate a 83% din produsele agricole locale”, oferind fermierilor ucraineni acces la una dintre cele mai mari si mai solvente piete din lume.

Conform ministrului, principalul obiectiv strategic al politicii agricole din Ucraina este sa se conformeze complet cu Politica Agricola Comuna cel tarziu pana in anul 2020. Printre prioritatile dezvoltarii agriculturii din tara se afla si cresterea competitivitatii fermierilor si garantarea sigurantei produselor agricole. 

Alte stiri din aceeasi categorie