Fermierii care au suferit pierderi in 2013 din cauza unor factori externi nu vor plati impozitul pe venitul agricol | Stiri Agrobroker

Trimite unor prieteni

Conform unui proiect de lege privind aprobarea OUG nr. 40/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru reglementarea unor masuri fiscale, aprobat in Senat fermierii care au suferit pierderi in 2013 din cauza unor factori externi nu vor plati impozitul pe venitul agricol.

Proiectul a inregistrat 84 voturi pentru, doua abtineri si nici un vot impotriva. Acesta are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala si Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2011 privind reglementarea esalonarilor la plata. Potrivit raportului Comisiei de buget-finante, proiectul prevede „anularea impozitului pe venitul agricol pentru contribuabilii care au desfasurat in anul 2013 activitati agricole individual sau in asociere si care au suferit pierderi de venit in urma unor factori externi”.

De asemenea, proiectul de act normativ include si „stingerea obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat de catre avocati si notari publici pentru venitul din activitatea independenta respectiva, in vederea unei situatii fiscale reale si corecte a acestor contribuabili, care sunt inregistrati cu restante la plata in evidentele fiscale desi au realizat platile potrivit unei alte prevederi legale in vigoare”.  in cazul OUG nr. 29/2011, modificarile se refera la sprijinirea contribuabililor aflati in dificultate financiara temporara prin includerea in sfera de aplicare a esalonarilor la plata si a creantelor stabilite de alte organe si transmise spre recuperare ANAF, precum si extinderea garantiilor, inlocuirea sau redimensionarea acestora.

Alte stiri din aceeasi categorie