Incepand cu 2015, fermierii care primesc subventii mai mari de 5.000 de euro pe an trebuie sa se inregistreze ca PFA (persoana fizica autorizata) | Stiri Agrobroker

Trimite unor prieteni

Anuntul a fost facut de secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), George Turtoi. “In fisa masurilor pe Pilonul II nu mai exista persoana fizica beneficiar eligibil, iar pe pilonul I apare definitia de fermier activ. Acesta are niste interdictii prevazute prin regulament pentru anumite tipuri de activitati care sunt considerate ca nu reprezinta fermierul activ, iar la nivel national noi am mai adaugat cateva. Ca sa faci aceasta verificare, daca solicitantul are sau nu acel domeniu de activitate, este obligatoriu ca in sistem sa introduci domeniul lui de activitate, iar ca sa aiba domeniu de activitate trebuie sa fie minimum PFA pentru ca trebuie sa aiba cod CAEN. Altfel, nu ai cum sa il verifici daca este sau nu fermier activ”, a spus Turtoi.

Acesta a precizat ca noua conditie din Pilonul II va fi aplicata si pe Pilonul I pentru toti fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an. “Conditionalitatea accesata va fi aplicata si pe pilonul I pentru toti cei care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an si intra in verificarea de fermier activ. Daca nu are cod CAEN nu va lua subventie, iar ca sa aiba cod CAEN trebuie inregistrat la ONRC, cel putin ca PFA, ca sa ii vezi codul CAEN. Vom incepe odata cu campania din 2015”, a mentionat oficialul MADR.

Potrivit secretarului de stat, un efect al acestei masuri se va vedea si in fiscalizarea productiei agricole comercializate.

Sursa: agroinfo.ro

Alte stiri din aceeasi categorie